Vanaf 2017 geeft Mariska geen instructie meer en is enkel voor advies bereikbaar.

"Life is about living with a laugh from the heart. Never lose your smile."

Ik ben Mariska Roelofsen, geboren in 1984 en holistisch instructrice. Ik ben Equi Libra begonnen uit passie en levensovertuiging.

"Bring pieces together and make it whole"

1995Het paardenvirus is al op jonge leeftijd toegeslagen. Als negenjarige begonnen met een geweldige verzorgpony waarmee ik alles leerde, voor een groot deel autodidactisch. Zo leerde ik veel over met paarden omgaan en de verzorging.

 

Op zoek naar 'meer' heb ik bij verschillende stallen rond gesnuffeld en gewerkt, van fokkerij, pension tot handelsstal. Hier waren de paardenmensen te vinden die mij de kneepjes van het vak wilden leren. Zo heb ik veel geleerd over de omgang en het rijden van paarden en het runnen van een hippische onderneming. Het autodidactische en onderzoekende is altijd gebleven.

 

Met die nieuwsgierigheid aan het werk ontdekte ik steeds meer over paardengedrag, training en didactiek. Door veel grondwerken; "spelen" met paarden ontdekte ik de subtiliteit die wij als mens vaak verliezen. Al snel vond ik dat miscommunicatie vaak de oorzaak is van problemen. Dan heb ik het niet over hardhandige ruiters, maar vooral die vele kleine signalen waar we in ons drukke leven, naast paardeneigenaar, aan voorbij gaan...

Lessen van verschillende docenten, van verschillende richtingen (o.a. centered riding, klassieke dressuur, osteopathie, yoga, Bach Bloesem, TTEAM en TTouch) hebben mij laten zien hoe je op zachtaardige wijze, samen met je paard in evenwicht kan komen, lichamelijk en geestelijk.

Het zit in de aard van het beestje om vol enthousiasme kennis te delen. Vol geduld en passie, maar ontzettend consequent, doe ik niets liever dan van mensen met paarden paardenmensen maken.


Equi Libra

Libra is het sterrenbeeld Weegschaal. Zelf ben ik een Weegschaal en daarnaast is het leven, met en zonder paard, één grote weegschaal; constant bezig zijn met in balans blijven. Omdat ik mensen met paarden help om op verschillende niveau's in balans te komen, heet mijn bedrijf Equi Libra - balans is de basis.