Met jarenlange ervaring in het beleren en zadelmak maken van paarden biedt Equi Libra ook voor training en correctie haar diensten aan.

Er wordt op dezelfde holistische methode gewerkt als bij de instructie.

Met groene paarden wordt begonnen met grondwerk, TTOUCH en TTEAM zodat er een vertrouwensband met de mens ontstaat, het paard zijn lichaam bewust leert gebruiken en de spieren opbouwt die hij nodig heeft onder het zadel.

Met dubbele longe en werk aan de hand wordt de conditie en balans vergroot.

Wanneer het paard daar aan toe is leert het wennen aan een ruiter op de rug met een barebackpad. Het paard leert zadel en ruiter te accepteren en zal -los- blijven staan tijdens het zadelen. Equi Libra werkt altijd vanuit een ongedwongen houding en wil dat het paard de mens onvoorwaardelijk vertrouwd en daarmee de oefeningen accepteert.

Zodra het paard, zowel groen als bij correctie, op de goede weg is en de laatste fase ingaat, wordt aan de ruiter gewerkt. De ruiter leert zijn paard in balans te rijden en krijgt de theoretische basis mee om zelfstandig een mooie ontspannen toekomst met zijn paard tegemoet te rijden.

Equi Libra komt in principe bij het paard op stal voor de training. Het verplaatsen van een -jong- paard geeft stress en dit is niet de juiste basis voor het leren van nieuwe dingen. Op een vertrouwde locatie zal een paard makkelijker nieuwe oefeningen opnemen en met meer ontspanning uitvoeren.

Samen met de eigenaar wordt vooraf besproken wat het doel is en hoe we daar aan gaan werken. Er wordt een ontwikkelingsplan opgesteld, gelijkstaand aan de POP voor een ruiter. Aan de hand van dit ontwikkelingsplan wordt een prijs bepaald. In overleg kan het paard bij Equi Libra gestald worden.